Variabele tarieven

Bij een contract voor onbepaalde heeft u geen vaste leveringstarieven, maar variabele tarieven. Dit betekent dat uw tarieven tussentijds kunnen wijzigen. Uw tarieven bewegen mee met de markt. Wijzigen uw tarieven? Dan informeren we u altijd vooraf. Dit doen we minstens 30 dagen van tevoren. 

Huidige energiemarkt

Door de hoge energieprijzen kopen we energie nu voor een korte periode in. Hierdoor kunnen we sneller inspelen op de ontwikkelingen in de energiemarkt. Dit betekent dat we u ook sneller nieuwe tarieven kunnen aanbieden.

Overheidsmaatregelen

Alles over het prijsplafond
Vanaf 1 januari 2023 geldt er, voor de duur van één jaar, een prijsplafond voor energie. Maar wat is het prijsplafond eigenlijk? Hoe werkt het? En wanneer komt u ervoor in aanmerking? Bekijk de antwoorden op deze én andere vragen over het prijsplafond.

 

Overheidsmaatregelen 2023
Er zijn verschillende overheidsmaatregelen voor 2023 ingevoerd, zoals het prijsplafond. Maar ook dit jaar kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor energietoeslag.

Effect nieuwe tarieven op het termijnbedrag
Wat het effect van nieuwe tarieven op uw termijnbedrag is, verschilt per situatie. Op het moment dat u uw jaarnota krijgt, berekenen we altijd een nieuw termijnbedrag voor u. We houden daarbij rekening met uw energieverbruik, uw (gewijzigde) tarieven en de huidige overheidsmaatregelen.


 

  • Ontvangt u uw jaarnota binnen 3 maanden na het krijgen van nieuwe tarieven? Dan hoeft u uw termijnbedrag niet aan te passen. U kunt uw jaarnota afwachten en ontvangt dan vanzelf een nieuw, passend termijnbedrag.

  • Heeft u uw jaarnota al gekregen of ontvangt u deze pas over meer dan 3 maanden na het krijgen van nieuwe tarieven? Dan adviseren we u om in Mijn WoonEnergie uw termijbedrag advies te bekijken. Daar kunt u uw termijnbedrag meteen zelf aanpassen.
     

 

Meterstanden en variabele tarieven

Heeft u een slimme meter en ons toestemming gegeven om deze op afstand uit te lezen, dan hoeft u uw meterstanden niet zelf door te geven. We krijgen uw meterstanden dan namelijk automatisch binnen. Uw nieuwe tarieven verrekenen we dan met het verbruik in de periode waarin deze gelden.

Hulp bij betalen

Betalingsregeling afspreken 


Lukt het u niet om uw energienota(‘s) in één keer te betalen, dan kan een betalingsregeling uitkomst bieden. Zo voorkomt u extra kosten. Een betalingsregeling vraagt u eenvoudig zelf aan in Mijn WoonEnergie.

Geldfit 


Heeft u meer hulp nodig dan een betalingsregeling? Ga dan naar Geldfit.nl/energie en ontdek wat u kunt doen. Krijg gratis advies van een energie- of budgetcoach. Controleer op welke financiële regelingen u mogelijk recht heeft en krijg hulp bij het aanvragen ervan. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.