Missie en visie

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland die er speciaal is voor woningcorporaties en hun huurders. Omdat we zijn opgericht door woningcorporaties, kennen we deze wereld als geen ander.

Missie

Wij vinden dat huurders recht hebben op voordelige energie. En op een betrouwbare en betrokken organisatie die hen bijstaat om hun energiekosten nog verder te verlagen. Nu én in de toekomst. Wij kiezen voor duurzame relaties. Met klanten, met woningcorporaties en met de samenleving. Daarom werken we samen aan betaalbare energie en duurzaamheid.

Visie en strategie

Duurzaamheid zit in onze genen. Wij willen dat huurders, onze klanten, over een paar jaar nog steeds tevreden zijn. Over onze tarieven, over onze service en over onze organisatie. Wij streven ernaar dat woningcorporaties langdurig met WoonEnergie willen samenwerken. Omdat ze merken dat wij hun ambities begrijpen en kunnen helpen bij het waarmaken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Daarom leveren we uitsluitend 100% groene stroom, opgewekt uit duurzame bronnen. Beter voor ons milieu, beter voor de komende generaties.

We willen huurders en woningcorporaties gemak, vertrouwen en voordeel bieden. Een veilige plek in de energiewereld die voor velen steeds onoverzichtelijker wordt. Daarom doen we bijvoorbeeld niet aan kleine lettertjes of ingewikkelde contracten. Uiteraard bieden we een scherp tarief, dat altijd tot de laagste drie van Nederland behoort. En hebben we een goede en gratis klantenservice. Dankzij onze compacte organisatie blijven we toegankelijk en kunnen we efficiënt werken, zodat we tijd overhouden om te doen waar we goed in zijn: huurders en woningcorporaties helpen met besparen.

WoonEnergie helpt huurders om minder energie te verbruiken. Dat lijkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Zoals gezegd, we kiezen voor een duurzame relatie met onze klanten. Dus luisteren we goed naar hun wensen op het gebied van woon- en energielasten. Dat contact houdt ons maatschappelijk betrokken, maar vormt ook een investering in een langetermijnrelatie met onze klanten.

Om hier concreet invulling aan te geven zijn we gestart met het WoonEnergie BespaarPlan: een helder en interactief stappenplan, met een duidelijk resultaat. Voor de huurder: lagere energielasten. En voor de woningcorporatie: een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen door minder gezamenlijke CO2-uitstoot.

WoonEnergie: samen voordeel