Modelcontract

We maken onze overeenkomsten graag zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk voor u. Daarom heeft WoonEnergie het modelcontract. Het modelcontract wordt door alle energieleveranciers op dezelfde manier aangeboden en maakt vergelijken heel gemakkelijk.

Het WoonEnergie modelcontract

Het modelcontract is een standaard contract dat uitgaat van stroom en gas met een variabel leveringstarief en een onbepaalde looptijd. Met het WoonEnergie modelcontract heeft u de vrijheid om op elk gewenst moment kosteloos te kiezen voor een andere energieovereenkomst.

Variabel leveringstarief

Het WoonEnergie modelcontract heeft een variabel tarief. Dit betekent dat de leveringstarieven tussentijds kunnen wijzigen. Doorgaans gebeurt dit twee keer per jaar, namelijk op 1 januari en 1 juli. Het kan zijn dat we door uitzonderlijke omstandigheden vaker een tariefaanpassing doorvoeren.

De tarieven hieronder gelden vanaf 21 mei 2024:

Stroom

Tarief

Stroom per kWh enkel

€ 0,34077

Stroom per kWh normaal

€ 0,34077

Stroom per kWh dal

€ 0,34077

Vaste leveringskosten per maand

€ 14,99

Gas

Tarief

Gas per m3

€ 1,29257

Vaste leveringskosten per maand

€ 9,99

Goed om te weten: we wekken met elkaar steeds meer duurzame stroom op, vooral overdag. Vraag en aanbod verandert hierdoor en dit zorgt voor andere prijzen op de energiemarkt. Hierdoor liggen normaal- en daltarieven steeds dichter bij elkaar of zijn gelijk.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief energiebelasting (prijspeil 2024) bij aansluitingen t/m 3 x 80 ampère en bij een G6 gasmeter of kleiner, die niet meer dan 40 m³ gas per uur doorlaat. Bij gas zijn de tarieven ook inclusief regiotoeslag gas. De bedragen gelden voor een verbruik t/m 10.000 kWh per jaar en 170.000 m3 per jaar. Verbruik je meer en wil je weten wat je dan betaalt aan Energiebelasting? Lees meer op woonenergie.nl/service/energiebelasting. Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Deze overheidsheffingen kunnen jaarlijks wijzigen, waardoor uw totale leveringstarief per jaar kan verschillen. U ontvangt jaarlijks een vermindering op de energiebelasting, verrekend op uw jaarnota. Dit kan ook € 0 zijn als u geen verblijfsfunctie op uw adres heeft.

Bent u al klant van WoonEnergie? Dan gelden er voor u mogelijk andere tarieven. U vindt de tarieven die voor u van toepassing zijn in Mijn WoonEnergie.

Wanneer blijkt dat u na verrekening meer stroom heeft teruggeleverd dan verbruikt, dan ontvangt u van ons hiervoor een terugleververgoeding. Alles over het terugleveren van stroom en de vergoeding hiervoor leest u op Woonenergie.nl/service/teruglevering.

Modelcontract met groene stroom

Bij het WoonEnergiemodelcontract kiest u ook voor duurzaamheid. Alle stroom van WoonEnergie is 100% groen en opgewekt door windmolens in Europa

  • U profiteert van flexibiliteit dankzij een onbepaalde looptijd.
  • Uw leveringstarieven zijn variabel en dus actueel.
  • U ontvang 100% groene stroom opgewekt uit wind.