Ontwikkelingen energiemarkt

Op deze pagina vindt u alle informatie over de overheidsmaatregelen en ontwikkelingen in de energiemarkt. Zo bent u goed op de hoogte.

Het prijsplafond

Vanaf 1 januari 2023 geldt er, voor de duur van één jaar, een prijsplafond voor energie. Maar wat houdt dit prijsplafond eigenlijk in? Hoe werkt het in de praktijk? En wanneer komt u hiervoor in aanmerking? Bekijk onze prijsplafond pagina voor het antwoord op deze én andere vragen.

Uw jaarverbruik en tarieven

Kijk voor uw jaarverbruik op uw jaarnota bij ‘Alles over uw verbruik’. U vindt uw jaarnota in Mijn WoonEnergie, net zoals uw tarieven.

Wilt u weten welk termijnbedrag u nu betaalt? Kijk ook dan in Mijn WoonEnergie. Daar vindt u ook ons advies over uw termijnbedrag en kunt u uw termijnbedrag meteen zelf aanpassen.

Overheidsmaatregelen 2024

Overheidsmaatregelen 2023

Overheidsmaatregelen 2022

Verschillende energiecontracten

Wat eventuele ontwikkelingen op de energiemarkt betekenen voor u, hangt af van uw contract. Bekijk eenvoudig welk energiecontract u bij ons heeft, wat uw tarieven zijn en wat de einddatum van uw contract is in Mijn WoonEnergie.Let op: Zijn uw tarieven in 2023 hoger dan de tarieven van het prijsplafond? Dan betaalt u voor het basisverbruik in 2023 de tarieven van het prijsplafond. En voor alles wat u meer verbruikt de tarieven die bij uw contract horen.

Hulp bij betalen

Betalingsregeling afspreken

Lukt het u niet om je energienota(‘s) in één keer te betalen, dan kan een betalingsregeling uitkomst bieden. Zo voorkomt u extra kosten. Een betalingsregeling vraagt u eenvoudig zelf aan in Mijn WoonEnergie.


Geldfit

Heeft u meer hulp nodig dan een betalingsregeling? Ga dan naar Geldfit.nl/energie en ontdek wat u kunt doen. Krijg gratis advies van een energie- of budgetcoach. Controleer op welke financiële regelingen u mogelijk recht heeft en krijg hulp bij het aanvragen ervan. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.