Ontwikkelingen energiemarkt

Op deze pagina vindt u alle informatie over de overheidsmaatregelen en ontwikkelingen in de energiemarkt. Zo bent u goed op de hoogte.

Het laatste nieuws

Vanaf 1 januari 2024 is het prijsplafond gestopt. Met het verdwijnen van het prijsplafond snappen we dat u zich afvraagt wat voor soort contract het beste bij uw wensen past. Wilt u zekerheid van een vast leveringstarief voor een langere periode? Dan kunt u het beste kiezen voor een vast contract. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Bel met onze Klantenservice via 0800 - 1466 (gratis) voor meer informatie.

Uw jaarverbruik en tarieven

Kijk voor uw jaarverbruik op uw jaarnota bij ‘Alles over uw verbruik’. U vindt uw jaarnota in Mijn WoonEnergie, net zoals uw tarieven.

Wilt u weten welk termijnbedrag u nu betaalt? Kijk ook dan in Mijn WoonEnergie. Daar vindt u ook ons advies over uw termijnbedrag en kunt u uw termijnbedrag meteen zelf aanpassen.

Overheidsmaatregelen 2024

Vanaf 1 januari 2024 zijn de overheidsheffingen veranderd. Bekijk hieronder bij het kopje 'Energiebelasting' wat dit voor u betekent. Daarnaast is het prijsplafond en de energietoeslag gestopt. In ruil daarvoor is het Noodfonds terug.  

Lees meer over de overheidsmaatregelen 2024

Overheidsmaatregelen 2023

Nog even teruglezen welke energiemaatregelen er waren in 2023? Bekijk hieronder de verschillende maatregelen.

Overheidsmaatregelen 2022

Verschillende energiecontracten

Wat eventuele ontwikkelingen op de energiemarkt betekenen voor u, hangt af van uw contract. Bekijk eenvoudig welk energiecontract u bij ons heeft, wat uw tarieven zijn en wat de einddatum van uw contract is in Mijn WoonEnergie.Let op: Zijn uw tarieven in 2023 hoger dan de tarieven van het prijsplafond? Dan betaalt u voor het basisverbruik in 2023 de tarieven van het prijsplafond. En voor alles wat u meer verbruikt de tarieven die bij uw contract horen.

Hulp bij betalen

Betalingsregeling afspreken

Lukt het u niet om je energienota(‘s) in één keer te betalen, dan kan een betalingsregeling uitkomst bieden. Zo voorkomt u extra kosten. Een betalingsregeling vraagt u eenvoudig zelf aan in Mijn WoonEnergie.


Geldfit

Heeft u meer hulp nodig dan een betalingsregeling? Ga dan naar Geldfit.nl/energie en ontdek wat u kunt doen. Krijg gratis advies van een energie- of budgetcoach. Controleer op welke financiële regelingen u mogelijk recht heeft en krijg hulp bij het aanvragen ervan. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.