Meterstanden

Om bij te houden hoeveel stroom- en/of gas u verbruikt, zijn er in uw woning meters aanwezig. Met de gegevens van uw stroom- of gasmeter rekenen wij uit hoeveel u moet bijbetalen of hoeveel u terugkrijgt op uw jaarnota. Op deze pagina leest u meer over het doorgeven van uw meterstanden, maar ook over de verschillende type meters.
Man general

Meterstanden doorgeven

Heeft u van ons een verzoek ontvangen om uw meterstanden door te geven? Dan kunt u dit meteen regelen via de button hieronder.  

Traditionele meter

Heeft u een traditionele meter? Dan geeft u zelf de meterstanden aan ons door. Wij hebben uw meterstanden nodig om uw jaar- of eindnota op te maken op basis van uw energieverbruik. Zonder deze gegevens moeten wij zelf een berekening maken van het verbruik. Dat doen we zo nauwkeurig mogelijk, maar toch kan onze berekening flink afwijken van uw werkelijke verbruik. Het is dus belangrijk dat u uw meterstanden zelf doorgeeft als wij erom vragen.

Hangt er in uw meterkast ook een warmtemeter? Let op dat u alleen de standen voor stroom en/of gas gebruikt. 

Slimme meter

Als u een slimme meter heeft, hoeft u geen meterstanden aan ons door te geven. De netbeheerder leest uw meterstanden op afstand uit en geeft ze automatisch aan ons door. Deze standen gebruiken we voor uw Maandelijks Energierapport en voor uw jaar- of eindnota.

Een slimme meter aanvragen 
Heeft u nog geen slimme meter? Dan kunt u deze aanvragen via uw netbeheerder. Die brengt mogelijk wel kosten in rekening voor het plaatsen van een slimme meter. Voor meer informatie kunt u het beste terecht op de website van uw eigen netbeheerder. Op de website Mijnaansluiting.nl kunt u uw gegevens invullen en de netbeheerder van uw stroom- en/of gasaansluiting opzoeken.