Betaling gemist

Het kan een keer gebeuren dat een automatische incasso mislukt. Kunnen wij het bedrag niet van uw rekening afschrijven, dan mist u een betaling. Op deze pagina geven wij u meer informatie hierover. Zo weet u precies wat er gebeurt als u niet op tijd betaalt en welke stappen we doorlopen na een gemiste betaling. Ook vertellen wij u welke mogelijkheden er voor u zijn als betalen echt niet lukt.

De nota alsnog zelf betalen

Het kan een keer gebeuren dat er te weinig geld op uw rekening staat op het moment dat wij het bedrag willen afschrijven. Mislukt de automatische incasso, dan kunt u het bedrag alsnog eenvoudig zelf naar ons overmaken. Dat kan op rekeningnummer NL69 ABNA 0514 4444 44. Vermeld hierbij altijd uw klantnummer. Dan zorgen wij dat de betaling goed wordt verwerkt.

Let op: wilt u de waarborgsom aan WoonEnergie betalen? Maak deze dan alleen naar ons over via de speciale AcceptEmail, die u van ons heeft ontvangen.

De stappen die we zetten na een gemiste betaling

Als de situatie erom vraagt, dan kunnen we besluiten om af te wijken van ons standaardproces en stappen overslaan.

Hulp bij een betalingsachterstand

Betalingsregeling afspreken
Lukt het niet om uw nota’s te betalen? Wij denken graag met u mee. Op ons informatieblad over betalingsachterstanden vindt u een aantal oplossingen, waardoor u weer grip op uw geldzaken kunt krijgen. Zo kan een betalingsregeling uitkomst bieden. Hiermee voorkomt u extra kosten. 

Via Mijn WoonEnergie kunt u eenvoudig en snel een betalingsregeling met ons afspreken. Het uitstellen of overslaan van een nota is helaas niet mogelijk.

Geldfit


WoonEnergie werkt samen met Geldfit om u inzicht te geven in uw financiële situatie. Vraagt uw situatie om meer hulp dan een betalingsregeling? Ga dan naar Geldfit.nl/energie. Op deze website krijgt u uitleg en advies over wat u in uw situatie kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gratis advies van een energie- of budgetcoach te krijgen. Of bekijk op welke financiële regelingen u mogelijk recht heeft. Ook krijgt u via Geldfit hulp bij het aanvragen van een eventuele regeling.

Schuldhulpverlening


Bij betalingsproblemen kunt u ook schuldhulpverlening bij uw gemeente aanvragen. Krijgt u op dit moment al schuldhulpverlening of heeft u hiervoor een aanvraag bij uw gemeente ingediend? Laat uw schuldhulpinstantie dan contact met ons opnemen via bijzonderbeheer@woonenergie.nl.

Bent u geen klant meer bij WoonEnergie, maar heeft u wel een betalingsachterstand bij ons? Dan vindt u op dit informatieblad alle informatie op een rij die voor u van toepassing is.

Wat gebeurt er als ik WoonEnergie niet betaal?

Maakt u geen gebruik van een betalingsregeling of betaalt u uw energienota's niet? Dan zijn wij verplicht om uw persoonsgegevens en de hoogte van de betalingsachterstand door te geven aan uw gemeente. Zij kunnen dan contact met u opnemen over schuldhulpverlening. Wilt u dit niet? U mag dit weigeren, laat het ons dan weten. We stellen uw gemeente in dat geval ook niet op de hoogte, wanneer uw betalingsachterstand aanzienlijk hoger wordt of wanneer we het energiecontract door de betalingsachterstanden gaan beëindigen.

Wilt u liever dat we uw gemeente nu al informeren, zodat zij contact met u op kunnen nemen over schuldhulpverlening? Neem contact met ons op.