Nieuws van WoonEnergie

WoonEnergie houdt u op de hoogte van al het nieuws op het gebied van energie en de corporatiebranche.

Het klimaat staat er nog slechter voor dan we denken

Het klimaat verandert. En de wetenschap kan steeds beter uitleggen hoe dat komt. Uit nieuwe inzichten blijkt dat de realiteit erger is dan we dachten. Natuurlijk, er zijn nog onzekerheden. Maar dit weten we zeker:
Lees verder 

Bespaarprogramma enthousiast van start

In januari is WoonEnergie in samenwerking met Ymere een bespaarprogrammagestart. Dit bespaarprogramma is ontwikkeld om huurders te begeleiden in het verlagen van hun energiekosten. De aanmeldingen voor het programma stroomden binnen, en al snel waren de 200 beschikbare plekken gevuld!
Lees verder

Energie besparen is geld besparen

WoonEnergie heeft een programma ontwikkeld om te besparen op energiekosten. Huurders van Ymere die klant zijn bij WoonEnergie kunnen deelnemen aan deze pilot. 200 van de 2.200 huurders kunnen deelnemen. Zij worden een half jaar gratis door WoonEnergie begeleid. 
Lees verder 

WoonEnergie doneert €1.476 aan het Singelpark

Woningcorporatie Portaal en woningstichting Ons Doel hebben aan hun huurders in Leiden een BespaarPlan van WoonEnergie aangeboden. Met dit plan kunnen huurders besparen op hun energiekosten door hogere bewustwording en een voordelig energieaanbod.
Lees verder 

WoonEnergie wederom bij 3 beste energieleveranciers van Nederland!

WoonEnergie heeft ook dit jaar de derde plaats behaald bij de GfK Energy Award. Dit heeft GfK, initiatiefnemer van de GfK Energy Award, woensdag 18 februari bekend gemaakt. In totaal zijn de dertien grootste energieleveranciers door ruim 15.000 huishoudens beoordeeld.
Lees verder 

Leidse huurders krijgen gratis energieadvies

De Leidse corporaties Portaal en Ons Doel gaan samen met WoonEnergie hun huurders helpen hun energierekening aanzienlijk te verlagen. Op 10 oktober a.s. tekenen alle betrokken partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.
Lees verder 

WoonEnergie en Aedes verlengen samenwerking

WoonEnergie en Aedes hebben hun samenwerking met twee jaar verlengd. Dit maakten de energieleverancier en de vereniging van woningcorporaties vandaag bekend tijdens de Aedes Corporatiedag in 's-Hertogenbosch. De overeenkomst, die is vastgelegd in een convenant, wordt door een onafhankelijke raad van advies gewaarborgd op kwaliteit en prijs. De exclusieve samenwerking, die al ruim twaalf jaar bestaat, biedt huurders van woningcorporaties de mogelijkheid hun energiekosten te verlagen. Op dit moment voorziet WoonEnergie ruim tien procent van de huurwoningen van deelnemende corporaties van energie.
Lees verder 

Bezoek ons op de Aedes Corporatiedag!

De Aedes Corporatiedag staat weer voor de deur. WoonEnergie is ook dit jaar hoofdsponsor, dus we verwelkomen u graag. Op onze stand, bij de inspiratiecaroussel en bij de speciale workshop die we voor u organiseren . Voor corporatiebestuurders is er weer een werklunch met inhoud.
Lees verder

WoonEnergie past in beleid van Brabantse Waard

  Afgelopen najaar kregen alle huurders van Brabantse Waard een brief in de bus van hun corporatie. Of ze minder wilden gaan betalen voor hun energie door over te stappen op WoonEnergie. Het past in de missie van de corporatie om hun huurders opties te bieden. En om de 2020 doelstellingen te halen.
Lees verder


Nederlanders stoken zuinig maar kennen besparing niet

Het BespaarPlan van Woonenergie helpt mensen met energie besparen in huis. Bijvoorbeeld met energiebespaartips, waarmee je direct aan de slag kunt. Sommige van deze tips blijken in de praktijk al goed te worden toegepast. Driekwart van de Nederlanders probeert actief te letten op zuinig stoken in huis. Mensen met een minimum of juist een hoog inkomen zijn echter minder zuinige stokers in huis. Dit blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO in opdracht van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.
Lees verder
  

Nieuw: Energieadvies op maat aan huis

De alsmaar stijgende vaste lasten betekenen een forse aanslag op de portemonnee van uw huurders. Daarom helpt WoonEnergie actief bij het verlagen van de energiekosten. Onze WoonEnergie Adviseur gaat bij uw huurders langs met de gratis EnergieTest! Vraag snel om meer informatie. 
Lees verder

WoonEnergie bij top 3 beste energieleveranciers

Energieleverancier WoonEnergie behaalt in het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau GfK over 2013 een top 3-nominatie. Naast WoonEnergie bestaat de top 3 uit Greenchoice en United Consumers. Dinsdag 11 februari gaat GFK langs bij de winnaar. 
Lees verder 

Huurders waarderen meedenken

Corporaties die met hun huurders meedenken over energiekosten, merken dat in de waardering die ze van hun klanten krijgen. Dat bewijst een telefoonactie die Woningstichting De Marken liet houden.
Lees verder

Energieverbruik: inzicht leidt automatisch tot zuiniger gedrag

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: veel mensen beginnen niet aan besparen op hun energieverbruik omdat ze bang zijn voor geldverslindende maatregelen. Tip voor uw huurders: alleen al het in de gaten houden van je verbruik leidt tot besparing. En de EnergieMonitor van Woonenergie maakt dat heel makkelijk.
Lees verder

Wooncompagnie: WoonEnergie is service voor onze huurders

Wooncompagnie in Noord Holland was er destijds snel bij toen Aedes WoonEnergie oprichtte. Nu, jaren later, bieden ze de stroom van WoonEnergie nog steeds aan hun huurders aan. 'Blijvend lagere woonlasten zijn een noodzaak voor onze huurders', vindt hoofd klantenservice Angelo van Rijn.
Lees verder

Huurders maken zich zorgen om de energierekening

Twintig procent van de Nederlandse huishoudens maakt zich zorgen of zij hun energierekening nog wel kunnen betalen. Dit blijkt uit onderzoek dat Milieu Centraal liet uitvoeren door onderzoeksbureau GfK.
Lees verder 

Raad van Advies is schakel tussen WoonEnergie en klant

Om contact te houden met haar klanten heeft WoonEnergie een Raad van Advies. Gaaike Euwema, directeur Woondienst van woningcorporatie Nijestee in Groningen en lid van de Raad van Advies, over de meerwaarde die dat voor WoonEnergie oplevert.
Lees verder

Stapje voorwaarts met 'Stroomopwaarts'

Onder de naam 'Stroomopwaarts' zijn energieleveranciers en netbeheerders jaren bezig geweest om de afhandeling van administratieve processen in de energiemarkt te verbeteren. Voor de klant van WoonEnergie - huurder en corporatie - betekent dat voortaan één aanspreekpunt voor energieverbruik, factuur  en meterstanden. Wel zo handig!
Lees verder

Laatste kans! Extra mailing in november

De voordelen van WoonEnergie ook voor uw huurders? Meld u dan nu aan voor de centrale mailing van WoonEnergie. De mailing voor oktober was snel volgeboekt, daarom verzorgen we een extra mailing in november  Doe ook mee!
Lees verder

Vernieuwde verhuisactie: cadeau bij overstappen

Overstappen naar WoonEnergie kon altijd al eenvoudig en snel. Om het u en uw huurders nog makkelijker te maken, hebben we nu een nieuwe verhuisactie mét welkomstcadeau. Vraag snel de nieuwe folders aan via info@woonenergie.nl .
Lees verder

Besparen op energie? Haak aan bij de buurman

Het klinkt te mooi om waar te zijn: laat verduurzaming over aan je welwillende huurders. Toch is dat de aanpak die marketingpsycholoog Niels Götz aanprijst. Mobiliseer huurders in een wijkteam en je bent al een heel eind. En speel in op de onbewuste drijfveren van gedrag. Op verzoek van WoonEnergie gaf Niels Götz daarom tekst en uitleg in een workshop de Aedes Corporatiedag.
Lees verder

Minder CO2, het BespaarPlan helpt

Hoe werkt uw corporatie aan de 20/20/20-doelstellingen? WoonEnergie helpt om een flinke stap in de goede richting te zetten met groene stroom en het BespaarPlan. Dat scheelde in 2012 ruim 50 miljoen kilogram aan CO2-uitstoot.
Lees verder

Op naar groenere energie!

Energie wordt de komende jaren duurder door extra belastingen. Niet leuk, maar het goede nieuws is dat de overheid deze extra belastinginkomsten inzet voor verschillende duurzaamheidsprojecten. Ook uw huurders dragen hier aan bij door de komende jaren iets meer te gaan betalen voor hun energie. Door mee te doen met het BespaarPlan, hoeven ze dat niet in hun portemonnee te voelen.
Lees verder

Huurders gaan vol voor isolatie

Wie als corporatie duurzaamheidsmaatregelen wil doorvoeren - of dat nou gaat om isolatie of om overstappen op stroom van WoonEnergie - moet zijn huurders meekrijgen. Dat dat kan, bewees Woningstichting Samenwerking Vlaardingen. Zij kregen groen licht om een compleet woongebied te verduurzamen. Met dank aan de Woonbond. "Wij verzamelen vakinhoudelijk sterke mensen om ons heen, met 'groene' intenties. De Woonbond heeft zulke mensen, WoonEnergie ook."
Lees verder

Klimaat in balans: isoleren én ventileren

WoonEnergie werkt nauw samen met Stichting Milieu Centraal, een onafhankelijk voorlichtingsbureau voor milieu en energie. Milieu Centraal lanceerde onlangs, samen met Vereniging Eigen Huis, de Woonbond, VACpunt Wonen en leveranciersvereniging VLA het Informatiepunt Ventilatie. Hier kunnen uw huurders terecht voor informatie over een verantwoord klimaat in huis. We geven het maar even door!
Lees verder 

Contact met WoonEnergie

Laat u vrijblijvend informeren. Bel of mail met een van onze contactpersonen voor woningcorporaties:

Jan van den Berg
T: 088 - 89 51 090
E: info@woonenergie.nl